+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Detectie

alarmsystemen

Tegenwoordig is elk alarmsysteem uitgerust met detectie, die signaleert wanneer iemand het terrein betreedt. Bij een optimale beveiliging is het natuurlijk belangrijk dat een detector een indringer zo snel mogelijk signaleert. Hoe eerder hij wordt waargenomen, hoe sneller u tot actie over kunt gaan. Nooit eerder was de uitspraak tijd is geld zo toepasselijk als bij een inbraak. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende detectoren voor uw alarmsysteem.

Buitendetector

Heeft u een alarmsysteem dat buiten actief is? Kies dan voor een buitendetector. Deze signaleert ongenodigde gasten namelijk ruim op tijd. U kunt ervoor kiezen om de afstand in te stellen op 10, 20 en 30 meter en de hoek van het detectieveld tussen de 10 en 70 graden. Zo is het hele terrein beveiligd en heeft u voldoende tijd om hulp in te schakelen. Een buitendetector onderscheidt mens van dier, zodat het alarm niet telkens afgaat als er dieren over het terrein lopen.

Trildetector

Een trildetector neemt, zoals de naam al doet vermoeden, trillingen waar. Het openbreken van een raam gaat bijvoorbeeld met trillingen gepaard, die de trildetector direct waarneemt. Zo slaat een trildetector al alarm voordat er überhaupt een inbreker binnen is. Het is ook handig wanneer de trildetector direct verbonden wordt met een meldkamer of politie. Op die manier kan de politie direct alarm slaan in een dreigende situatie. Een andere vorm van een trildetector is een glasbreukmelder. Deze reageert op een hoog akoestisch signaal, zoals het breken van glas. Vervolgens kan er direct melding gemaakt worden.

Magneetcontact

Een magneetcontact hangt bij een alarmsysteem op een deur of raam, zodat het openen ervan direct opvalt. Wanneer u kiest voor een magneetcontact is het raadzaam om deze op alle toegangswegen te plaatsen, zoals de bijkeuken en/of achterdeur en ramen die eenvoudig te bereiken zijn.

alarmsystemen

Binnendetector

Als een inbreker erin slaagt om binnen te komen, wordt dat meteen geregistreerd door de binnendetector. Een voorbeeld hiervan is een bewegingsmelder die, zoals de naam al doet vermoeden, beweging vastlegt. Een andere soort binnendetector kan de verplaatsing van een warmtebron waarnemen, zodat er geen loos alarm wordt geslagen wanneer er bijvoorbeeld een schilderij van de muur valt. Bovendien merkt een moderne detector tegenwoordig zelfs als het volume in de kamer verandert. Het is bijvoorbeeld wel zo handig dat het alarm niet afgaat als de verwarming aanslaat.

Beveiligingscamera

Natuurlijk kan een beveiligingscamera niet ontbreken in dit rijtje. Vroeger dienden beveiligingscamera’s alleen om beelden te registreren, maar tegenwoordig zijn intelligente beveiligingscamera’s ook uitgerust met bewegingsdetectie. Hierdoor worden criminelen heel eenvoudig waargenomen. Nog beter is het om een beveiligingscamera met een meldkamer te koppelen, want dan worden camerabeelden direct doorgestuurd. Vervolgens kan de meldkamer de overweging maken om de politie in te schakelen. Klik hier voor meer informatie over beveiligingscamera’s.

alarmsystemen

Wilt u meer informatie over een alarmsysteem of advies op maat? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. 
 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 januari 2019

WhatsApp WhatsApp voor meer info