+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Beveiligingscamera’s

Bekijk hier welke beveiligingscamera het beste bij uw situatie past.

Beveiligingscamera’s zijn belangrijk voor de beveiliging van uw woning, kantoorpand of andere ruimte. Niet alleen werkt een beveiligingscamera preventief (inbrekers lopen uw huis liever voorbij indien er een camera hangt), ook houdt u iedere situatie gemakkelijk in de gaten. Daarom hangt welke beveiliging bij uw situatie past af van het doel van de beveiliging. Lees hier alles over verschillende soorten camera’s.

beveiligingscamera

Doel van de beveiligingscamera

Voor de aanschaf van een beveiligingscamera is het slim om het doel van de beveiligingscamera te bepalen. Wilt u uw huis of bedrijf beveiligen tegen inbraak? Dient de camera om uw terrein in de gaten te houden? Of verdenkt u uw personeel van diefstal of fraude?

Verder hangt de geschikte beveiligingscamera ook af van de lichtsituatie in de ruimte. In een donkere ruimte heeft u bijvoorbeeld een lichtgevoelige beveiligingscamera nodig, want die geeft zelfs in het donker haarscherp beeld.

Plaatsing van de beveiligingscamera

Naast het doel van de beveiligingscamera, is ook de plaatsing van de camera belangrijk. In de verkeerde omstandigheden presteert een beveiligingscamera niet goed, ongeacht de kwaliteit. Daarom volgen hieronder een aantal tips voor het plaatsen van uw beveiligingscamera:

 • De beveiliging van een buitenterrein vraagt om een buitencamera die tegen weersinvloeden bestand is. Deze herkent u aan de IP66 certificering.
 • Wilt u een overzicht? Hang de beveiligingscamera dan hoog op. Wilt u liever een gedetailleerd beeld? Monteer de beveiligingscamera dan op ooghoogte.
 • Wilt u uw huis tegen diefstal beveiligen? Hou dan naast de hoofdingang ook rekening houdt met andere ingangen, zoals een schuur, bijkeuken of dakraam.
 • Het licht in de ruimte heeft ook invloed op de beveiligingscamera. Plaats daarom geen grote lamp tegenover de camera. Als het om een donkere ruimte gaat, schaf dan een lichtgevoelige camera aan.

Soorten beveiligingscamera’s

Daarnaast zijn beveiligingscamera’s er in alle soorten en maten. Met zoveel keuze kan het dan ook lastig zijn om de perfecte camera te vinden. Daarom denken wij graag met u mee. Lees hieronder meer over het aanbod in beveiligingscamera’s of neem gerust contact met ons op.

Draadloze beveiligingscamera

De draadloze beveiligingscamera is erg populair. Dat komt doordat er geen bedrading afbreuk doet aan het interieur. Vervolgens maakt dit ook de aansluiting een stuk eenvoudiger, want u hoeft geen kabels te trekken.

Infrarood camera

Een goede infrarood camera levert ook in het donker scherpe beelden tot wel 100 meter. Het zicht hangt af van de sterkte en het aantal infrarood leds van de camera. Daarnaast is een infrarood camera vaak groter dan andere camera’s, door de lampjes rondom de lens van de camera.

Dome camera’s

Een dome camera is te herkennen aan zijn ronde vorm en (deels) glazen behuizing. Buiten het feit dat een dome camera mooi integreert met het interieur, is deze vanwege zijn ronde vorm ook goed bestand is tegen vandalisme. Verder is het bij een draaibare dome ook mogelijk om de lens in verschillende richtingen te draaien. Tot slot bestaan er dome camera’s met zoomfunctie en infrarood technologie.

Dome camera

Verborgen camera

Een andere soort camera is een verborgen camera. Deze is vooral interessant bij interne criminaliteit of ter beveiliging van winkelpanden. Een verborgen camera kan op verschillende manieren verborgen worden, bijvoorbeeld in een bewegingsdetector, rookmelder of zelfs in een spiegel.

Internet Protocol (IP) camera

Bij een IP camera is het mogelijk om opnames via een internet verbinding te transporteren naar bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Vervolgens kunt u de beelden ten alle tijden en vanaf iedere locatie te bekijken. Een IP camera kan zowel zichtbaar als onzichtbaar gemonteerd worden. Toch dient u bij een IP camera wel rekening te houden met privacyregels.

Binnencamera

Zoals de naam al doet vermoeden is een binnencamera uitsluitend bedoeld voor binnengebruik. Vervolgens kunt u, met een binnencamera in uw kantoorpand of woning, privé en zakelijke bezittingen ten alle tijden monitoren. Dit is nuttig wanneer er bijvoorbeeld uit uw magazijn wordt gestolen of er groepjes jongeren rond uw pand hangen. Alles wordt opgenomen en u kunt de bewakingsbeelden eenvoudig terugkijken.

Buitencamera

In tegenstelling tot een binnencamera, is de behuizing van een buitencamera opgewassen tegen weersinvloeden van buitenaf. Deze kan bijvoorbeeld boven een deur, aan een muur of  aan een lantaarnpaal bevestigd worden. Zo wordt het hele terrein bewaakt tegen diefstal en ongenodigde gasten.

Detector

High Definition (HD) beveiligingscamera

HD staat voor High Definition beveiligingscamera, waarmee onduidelijke beelden verleden tijd zijn. Door de optimale resolutie krijgt u altijd haarscherp beeld van de situatie. Toch is het altijd slim om naar de exacte resolutie te vragen als u een HD camera koopt. ‘Full HD 1080p’ is momenteel het hoogst haalbare.

Pan Tilt Zoom (PTZ) beveiligingscamera

Een PTZ-beveiligingscamera is een bestuurbare camera die u kunt draaien, kantelen en zoomen. Het is de populairste camera in zijn soort en op afstand te besturen met een joystick, DVR of laptop.

Staat de camera die u zoekt er niet tussen? Neem gerust contact met ons op voor een passende oplossing. Wij leveren namelijk ook andersoortige beveiligingscamera’s en denken graag met u mee.

Aantal beveiligingscamera’s

Om het aantal beveiligingscamera’s voor uw ruimte vast te stellen, is het verstandig om te bepalen wat u precies wilt beveiligen. Dit is geheel afhankelijk van de beveiligingsvraag, de oppervlakte van de ruimte, het aantal te beveiligen objecten en de omvang van de te beveiligen objecten. Bovendien is het verstandig rekening te houden met het aantal in- en uitgangen van de ruimte en of er dode hoeken zijn.

Verder is het beoogde resultaat een belangrijke factor. Wilt u uw kantoor helder in beeld hebben? Of alleen de kassa? Wilt u een overzichtsbeeld of wilt u dat personen te herkennen zijn? Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op het aantal camera’s voor een optimale beveiliging.

Installatie van beveiligingscamera

Nadat u een of meerdere camera’s heeft aangeschaft, moeten ze geïnstalleerd worden. Het is vrij makkelijk om een camera te installeren, maar u moet wel precies te werk gaan:

 • Houd rekening met tegenlicht, zoals een lantaarnpaal of ondergaande zon. Dit kan uw bewakingsbeelden namelijk flink beïnvloeden of zelfs onbruikbaar maken.
 • Stel de openingshoek goed in, want een foute instelling kan invloed hebben op de beelden. Het zichtveld van een camera kan wel tussen de 30 en 180 graden variëren.
 • Let op de digitale zoomfunctie. Dit is vaak de grootste valkuil, zelfs voor experts. Ook hierbij kunnen wij u helpen.

Privacyregels

Aan de plaatsing van een beveiligingscamera zijn altijd een aantal voorwaarden verbonden rondom privacy. Het is slim om dit door te lezen voordat u een camera installeert.

Privacyregels m.b.t. privégebruik

Allereerst mag een beveiligingscamera nooit op openbare plekken hangen. Het is verboden om de gang of het trappenhuis in uw appartementencomplex te filmen. Ook mag u de openbare weg niet filmen. Uw eigen voordeur mag alleen gefilmd worden als de tuin van uw buren buiten beeld blijft. Meer informatie over privacyregels vindt u hier.

Privacyregels m.b.t. zakelijk gebruik

Wilt u een beveiligingscamera voor uw bedrijf gebruiken? Ook dan zijn er regels verbonden aan de privacy van uw werknemers of bezoekers. U moet rekening te houden met de volgende regels:

 • Het is verboden camera’s te plaatsen op locaties waar privacy gevoelig is, zoals toiletten en kleedkamers
 • Het toezicht moet noodzakelijk zijn en als laatste mogelijkheid te dienen
 • Bezoekers en personeel moeten op de hoogte zijn van de camera, zoals met stickers of bordjes.
 • Camerabeelden mogen maximaal vier weken bewaard blijven. De enige uitzondering zijn onopgeloste calamiteiten.

Beveiliging is maatwerk. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Neem daarom gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de meest effectieve beveiliging voor uw situatie. Wij denken graag met u mee.

Vrijblijvend advies ontvangen?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

T. +31 (0)85 – 273 84 86
M. +31 (0)6 – 525 760 69
E. info@mistbeveiliging.nl

 

WhatsApp WhatsApp voor meer info