+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Een mistgenerator is een vorm van beveiliging om zo uw eigendommen te beschermen. Deze vorm van beveiliging biedt bescherming bij ramkraken, inbraken en overvallen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een mistgenerator. 

Mistgenerator

Werking mistgenerator

Een mistgenerator wordt geïnstalleerd in een ruimte waar deze bescherming moet bieden. De machine is in staat een inbreker of een overvaller door een uitstoot van mist het zicht volledig te ontnemen. Er wordt in een korte tijd een grote hoeveelheid mist geproduceerd waardoor er niks meer te zien is. Op deze manier is het mogelijk om zowel objecten als personen te beveiligen. De mistgenerator is in staat om een grote ruimte binnen 10 seconden geheel met mist te vullen. Na deze 10 seconden bedraagt het zicht maximaal 30 centimeter. Door het ontnemen van het zicht zal de inbreker of overvallen niet kunnen zien waar diegene mee bezig is. Om de mistgenerator in werking te zien kunt u onderstaande video bekijken.

De voordelen van een mistgenerator;

  • Een mistgenerator kan worden ingezet om overvallen en inbraken te voorkomen. 
  • Bij een inbraak of overval zal de machine direct in werking treden.
  • De machine zorgt ervoor dat criminelen uw goederen en eigendommen niet gemakkelijk mee kunnen nemen. Zij worden door de belemmering van het zicht namelijk gehinderd in hun handelen.
  • Uw goederen en eigendommen worden niet beschadigd door de mist uit de machine.
  • Er zijn geen rolluiken of gelaagd glas meer nodig om criminelen buiten uw deuren te houden.
  • Een mistgenerator kan direct geplaatst worden.
  • Bij een verandering van locatie kan de mistgenerator worden meeverhuisd. 
  • De mist welke wordt geproduceerd is niet schadelijk voor de gezondheid.

Hoe activeer je de mistgenerator?

Er zijn twee verschillende manieren waarop de mistgenerator kan worden geactiveerd. Ten eerste kan de generator worden gekoppeld aan een alarmsysteem. Wanneer het alarm wordt geactiveerd en afgaat zal deze een automatische koppeling maken met de mistgenerator. Deze koppeling zal dan resulteren in het spuiten van mist, dit gebeurt automatisch. De tweede manier is dat de generator handmatig kan worden bediend. Dit kan namelijk met een gekoppelde overvalknop. Deze overvalknop kan bijvoorbeeld onder een balie of bureau worden geplaatst. Wanneer er gevaar is kan er handmatig op de knop worden gedrukt waardoor de mistgenerator geactiveerd wordt.

Waarom heb ik een mistgenerator nodig?

Bewezen is, is dat mistbeveiliging een effectief middel is tegen inbraken en overvallen. De meeste inbrekers en/of overvallers profiteren namelijk van de ruime tijd die voorbijgaat, voordat de politie ter plaatse is. In deze ruime tijd kan er al veel buit worden gemaakt en zullen de inbrekers of overvallers allang kunnen vluchten. De mistmachine is direct effectief omdat het het zicht direct afneemt. Door deze abrupte afname van het zicht wordt de kans ontnomen om verder op zoek te gaan naar goederen of personen in de ruimte. De inbreker is dan al op een voor hem onbekende locatie en wanneer het zicht ontnomen is weet hij helemaal niet meer waar hij heen moet. Daar komt bij dat de snelle uitstoot van de mist voor een schrikeffect zorgt. De inbreker of overvallen heeft geen idee wat hem overkomt. 

De schadelijkheid van de mist

De mist welke wordt geproduceerd door de mistgeneratoren is niet schadelijk. De mist is getest door TNO, u kunt hier het rapport nalezen. Hier is te lezen dat de mist welke wordt geproduceerd, niet schadelijk is op de geteste materialen. Dit houdt in dat de mist geen sporen achterlaat en uw eigendommen dus niet beschadigd. 

Daarnaast heeft onze mistgenerator ook een NEN-certificaat. Om aan de NEN-eisen te voldoen mag de mist geen sporen achterlaten. Daarnaast mag de mistgenerator ook geen toxische stoffen uitspuiten. Bij de aanschaf van onze machines bent u er dus van gegarandeerd dat de mist onschadelijk is.

bandit hy 3 pack vulling

Active Cloud

Active Cloud is een gratis revolutionair service- en beheerplatform dat een volledige installatie transformeert en de hoogste servicekwaliteit biedt aan zijn klanten. De Active Cloud is de beste keuze voor de professional die volledig en eenvoudig beheer binnen handbereik wilt. Uw systeem schakelt u gemakkelijk aan of uit en maak opnames wanneer u wilt vanaf iedere locatie. U kunt meekijken wanneer u wilt en dit biedt een gemakkelijk overzicht waar en wanneer u wilt.

Wat kost een mistgenerator?

De kosten zijn afhankelijk van het volume van het te beveiligen object.

Een generator kan in totaal 500 m3 mist produceren. Op de meeste locaties zal één machine daarom voldoende beveiliging bieden. Bij heel grote ruimtes kunnen meerdere mistmachines nodig zijn voor volledige dekking. Een mistgenerator kost, inclusief installatie, ongeveer €2.500. Neem contact op voor advies en een uniek beveiligingsplan.

Waar plaats ik een mistgenerator?

Op vrijwel elke gewenste plek kan een mistmachine worden geïnstalleerd. De mistmachine kan aan een wand of plafond bevestigd worden door middel van een speciale beugel. U kunt ervoor kiezen om deze in het zicht te plaatsen of juist onzichtbaar.

In grotere winkels die een geldautomaat in hun pand hebben (denk aan een supermarkt), wordt de machine bijvoorbeeld dichtbij deze geldautomaat geplaatst.

Wilt u meer weten over het beveiligen van uw woning, winkelpand of wilt u iets anders beveiligen, neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

WhatsApp WhatsApp voor meer info