+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Centrale

alarmsystemen

Alarmsystemen bestaan uit verschillende onderdelen, zoals toegangscontrole, detectie, meldkamer en ook een centrale. De centrale is het hart van het alarmsysteem en vaak kiest men ervoor om deze in de meterkast te monteren en te koppelen aan een router. Het voordeel daarvan is dat de centrale dan verbinding met de meldkamer maakt via het internet. Wanneer de detector een inbreker signaleert, stuurt de centrale het signaal razendsnel door. Vervolgens kiest de meldkamer ervoor om de bewoner of politie in te schakelen. 

toegangscontrole

Het hart van alarmsystemen

De reden dat de centrale doorgaans gezien wordt als het hart van alarmsystemen, is omdat de centrale in verbinding staat met alle andere onderdelen van het alarmsysteem. De centrale is dan ook niet voor niets de spin in het web. Zo staat de centrale in contact met een detector. De detector zendt weer een signaal uit zodra er ingebroken wordt of verdachte beweging plaatsvindt op het terrein.

De centrale staat ook in contact met het toegangscontrolesysteem. Die schakelt het alarmsysteem uit. Er is keuze uit verschillende soorten toegangscontroles, zoals bijvoorbeeld een simpel bedieningspaneel waarop een code ingevoerd wordt. Ook kan een irisscan of vingerafdruk het alarmsystemen uitschakelen. Lees hier meer over verschillende soorten toegangscontroles.

Wilt u meer informatie over alarmsystemen of beveiligingsadvies op maat? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee over passend beveiligingsadvies voor uw situatie. 


 
alarmsysteem

Vaardigheden

Gepubliceerd op

7 november 2018

WhatsApp WhatsApp voor meer info