+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Meldkamer

meldkamer

Bij veel alarmsystemen wordt een koppeling gemaakt met een meldkamer. In dat geval worden camerabeelden bij een verdachte detectie direct naar de meldkamer doorgestuurd. De meldkamer beoordeelt dan of het een dreigende situatie is. Daarna maken zij de beslissing om de eigenaar van het pand te waarschuwen. Mocht de situatie extreem dreigend zijn, dan kan er ook voor gekozen worden om de politie direct in te schakelen. In dat geval ontvangt de politie ook de camerabeelden, zodat zij snel kunnen handelen. 

De meldkamer staat in contact met het alarmsysteem, zodat de beelden van de camera direct bij de meldkamer terecht komen. Dit maakt het makkelijker om risico’s in te schatten, mocht er een dreigende situatie zijn. Ook kunnen ze op die manier makkelijker een plan de campagne maken. Wanneer de situatie echt uit de hand dreigt te lopen, kan ervoor gekozen worden om direct de politie in te schakelen. In dat geval is menselijke hulp snel ter plaatse om te assisteren. Zo zorgen ze ervoor dat de situatie niet verder escaleert.

Verder bestaat een alarmsysteem uit meer onderdelen. Zoals een centrale, wat het hart van het alarmsysteem is. Die staat in verbinding met een detector, die (zoals de naam al doet vermoeden) detecteert of er ongewone activiteit op het terrein plaatsvindt. Vervolgens is toegangscontrole nodig om het alarm uit te schakelen. Dit is handig wanneer het pand in gebruik genomen wordt en het alarmsysteem tijdelijk op non-actief gesteld wordt.

Heeft u meer vragen over alarmsystemen of andersoortige beveiliging? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij denken graag met u mee! Lees hier meer over alarmsystemen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 januari 2019

WhatsApp WhatsApp voor meer info