+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Toegangscontrole

Alarmsystemen

Toegangscontrole is een belangrijk onderdeel bij alarmsystemen. Deze bepaalt namelijk wie er wel en wie er niet naar binnen kan. Dit is handig als u wilt weten wie de woning of het bedrijfspand betreedt. Een toegangscontrolesysteem kan gekoppeld worden aan nieuwe alarmsystemen, maar ook aan bestaande alarmsystemen. Op die manier bespaart u extra kosten voor een nieuw alarmsysteem. Hieronder leest u alles over verschillende soorten toegangscontrolesystemen.

Bedieningspaneel

Een bedieningspaneel is de meest voorkomende vorm van toegangscontrole bij alarmsystemen. Vaak hangt deze vlak naast de deur, zodat hij eenvoudig te bedienen is bij aankomst. U heeft vast weleens een bedieningspaneel zien hangen naast de deur van een gebouw. Het bedieningspaneel is vergrendeld met een unieke toegangscode die het alarmsysteem uitschakelt. U bepaalt zelf wie de juiste code te weten komt. Zo kunnen ongenodigde gasten het pand niet zomaar betreden.

Vingerafdruk

Een andere vorm van toegangscontrole bij alarmsystemen is een vingerafdruk. In dat geval vraagt een toegangscontrole niet om een code, maar om een vinger. Op die manier kunnen alleen geregistreerde vingerafdrukken het alarm uitschakelen. Deze vorm van toegangscontrole bij alarmsystemen is moeilijker te omzeilen voor een inbreker, omdat iedere vingerafdruk uniek is. Zonder de juiste vingerafdruk kom je simpelweg niet binnen.

Irisscan

Een irisscan is een ander type toegangscontrole bij alarmsystemen die onmogelijk is om te omzeilen voor een inbreker. Bij een irisscan kunnen namelijk alleen personen met een geregistreerde iris het pand betreden. Net als een vingerafdruk is ook een iris uniek, waardoor een inbreker ook dit niet kan vervalsen. Ook bij dit type toegangscontrole heeft u controle over wie het pand wel of niet kunnen betreden.

App

Een andere vorm van toegangscontrole bij alarmsystemen is een app. Vergeleken met bovenstaande toegangscontroles, heeft de app een extra voordeel. Met een app is het alarmsysteem namelijk van een afstand bestuurbaar. Zo kan het alarmsysteem ook op afstand uitgeschakeld worden. Bijvoorbeeld wanneer u niet in de buurt bent, maar wel iemand wil binnenlaten die voor de deur staat.

Dome camera

Wilt u meer informatie over alarmsystemen of andere beveiliging op maat? Of heeft u een andere vraag over beveiliging? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 januari 2019

WhatsApp WhatsApp voor meer info