+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Derde plofkraak in één week

‘Derde plofkraak in één week houdt Amsterdam ‘s nachts wakker’

In onze hoofdstad is een plofkraak niet ongebruikelijk. Sterker nog, op het Surinameplein in Amsterdam hebben criminelen voor de derde keer in één week een geldautomaat opgeblazen. Dat meldt NOS. Het ging om een geldautomaat van ABN Amro. En hoewel het om een drukke straat gaat, konden de daders ongestoord vluchten op een scooter.

Er zijn geen gewonden zijn gevallen, maar er is wel aanzienlijke materiële schade aan het pand. Delen van de geldautomaat liggen zelfs verspreid over de straat. Geldautomaten zijn steeds vaker het doelwit van een aanval. Dit kost banken en verzekeraars een hoop geld.

De oplossing Tegen een plofkraak

Vervelend aan een plofkraak als deze, is dat het gemakkelijk voorkomen kan worden. Huidige alarmsystemen detecteren enkel dat er een overvaller is. Eer de politie ter plaatse is, zijn criminelen allang gevlucht.

Een mistmachine kan dit voorkomen. Deze begint met het uitstoten van mist zodra het alarmsysteem geactiveerd wordt. Dit zorg ervoor dat de ruimte binnen enkele seconden met een dikke mist gevuld is, waardoor de inbreker geen hand voor ogen meer kan zien.  

De mistmachine zorgt ervoor dat inbrekers vrijwel direct na activatie verjaagd worden en hun buiten achter moeten laten. Schade wordt op die manier beperkt en ook blijven kostbaarheden beschermd.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een mistmachine? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info