+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Plofkraak op geldautomaat op Koningin Wilhelminaplein

In Amsterdam werden de gemoederen werden weer eens flink opgeschud. Dit keer was opnieuw een geldautomaat het doelwit van een plofkraak, gelegen aan het Koningin Wilhelminaplein. Nadat de daders de geldautomaat hadden opgeblazen en daarmee flinke schade hadden veroorzaakt, zijn ze volgens AT5 gevlucht met een scooter.

Rond middernacht vond de plofkraak plaats. Het werd opgemerkt door omwoners, die een flinke knal hoorden: ‘Ik hoorde het gebeuren. De knal was immens hard, en binnen vijf minuten was alles afgezet door de politie.’ Hoewel het onduidelijk is hoeveel buit de criminelen hebben gemaakt, is een ding zeker: het winkelpand heeft er flink onder moeten lijden. Het gevolg van de plofkraak is dat het hele plafond eruit ligt en de ruiten gesneuveld zijn. Het is met name vervelend voor de getroffen bank en verzekeraar, wie de dergelijke schade flink wat geld gaat kosten.

Bovendien is het met name betreurenswaardig dat dergelijke plofkraken nog steeds succesvol worden uitgevoerd, omdat het op een simpele manier voorkomen kan worden. De oplossing is een mistmachine. Een mistmachine schrikt inbrekers namelijk niet alleen af, wat dergelijke schade aan het winkelpand voorkomt, maar ook blijven kostbaarheden beschermd. Bent u benieuwd hoe een mistmachine in zijn werk gaat? Zodra het alarm activeert, stoot de mistmachine een dikke wolk mist uit waar zelfs iemand met uitstekend zicht niet doorheen kan kijken. Dit jaagt ongenodigde gasten direct weg en zo blijven kostbaarheden beschermd.  

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een mistmachine? Of wilt u graag een demonstratie zien? Neem dan gerust contact met ons op, want wij denken graag met u mee.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info