+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistbeveiliging: effectiever dan rolluiken

Doorgaans worden rolluiken gebruikt ter beveiliging van een onderneming. Deze staan bekend om hun effectiviteit, sterkte en duurzaamheid. Toch zijn er meerdere opties waarom u uw pand wilt beveiligen, zoals mistbeveiliging. Op veel vlakken is mistbeveiliging effectiever dan het gebruik van rolluiken. Hier leest u daar meer over.

mistbeveiliging

De keuze voor rolluiken

Rolluiken zijn een vertrouwde keuze voor winkeliers. Ondernemers beveiligen hun pand immers al jaren op deze manier. Ze zijn gemaakt van staal of polycarbonaat, een materiaal dat niet gemakkelijk kapot te maken is. Inbrekers zijn doorgaans veel tijd kwijt om de rolluiken te slopen, voordat zij het pand kunnen betreden. Dit geeft tijd voor hulptroepen om gewaarschuwd te worden en in te grijpen.

Toch blijkt een rolluik ongenodigde gasten in de praktijk niet vaak buiten de deur te houden. Rolluiken zijn niet meer opgewassen tegen het stijgende aantal brute plof- en ramkraken. Inbrekers zijn hier inmiddels van op de hoogte en het aantal plof- en ramkraken is in de afgelopen tijd dan ook fors gestegen. Het grote nadeel aan dit soort inbraken is dat er veel schade gemaakt wordt en inbrekers gemakkelijk binnendringen om kostbaarheden te stelen. De schade tikt de tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s tegenwoordig dan ook steeds vaker aan. Dat is dan ook de reden dat mistbeveiliging effectiever is.

Kies voor mistbeveiliging

Vanwege het aantal stijgende plof- en ramkraken de laatste tijd, is het de hoogste tijd voor verandering. Rolluiken zijn gedateerd en voldoen steeds minder vaak aan hun beveiligingsdoel.

Een beter alternatief is mistbeveiliging. Zodra inbrekers binnendringen in het pand, activeert het alarm en zo ook de mistmachine. Binnen enkele seconden vult deze de gehele ruimte met een dikke mistwolk. Het grootste voordeel? De buit wordt onzichtbaar, waardoor inbrekers met lege handen weer moeten vertrekken. Mits ze de uitgang nog kunnen vinden. In veel gevallen komen inbrekers vast te zitten in het pand en hebben hulptroepen rustig de tijd om te arriveren en de daders te pakken.

Dat is niet het enige voordeel dat mistbeveiliging op rolluiken heeft. Mistbeveiliging doet namelijk ook geen afbreuk aan uw exterieur, in tegenstelling tot rolluiken. Bovendien zorgt een waarschuwingssticker op de ruit er al voor dat veel inbrekers uw pand het liefst zo snel mogelijk voorbij lopen. Mistbeveiliging is berucht onder inbrekers. En dat is niet zonder reden. Inbraak met mist is namelijk een onmogelijke opgave, zelfs voor de meest geharde criminelen. Wat een dief niet ziet, kan hij immers ook niet stelen.

Juwelier wapent zich met mistbeveiliging tegen ramkraken

Rolluiken vs. mistbeveiliging

Mistbeveiliging komt op veel vlakken als winnaar uit de test tegenover rolluiken. Nog een keer de voordelen op een rijtje:

  • Mistbeveiliging is binnen één dag leverbaar en operationeel. In tegenstelling tot rolluiken, die eerst ingemeten moeten worden, waarna er doorgaans een flinke levertijd aan verbonden is.
  • Voor een rolluik moet vaak een vergunning aangevraagd worden, omdat het een toevoeging is aan uw exterieur. Terwijl u mistbeveiliging gewoon zelf kunt aanschaffen.
  • Bij een monumentaal pand zijn rolluiken moeilijk te plaatsen. Bovendien lopen de kosten hoog op.
  • Voor een mistmachine kunt u in aanmerking komen voor subsidie.
  • Uw winkel ziet er overdag hetzelfde uit als ‘s nachts.
  • In het geval van verhuizing kunt u mistbeveiliging gewoon meenemen naar de nieuwe locatie.

Contact ons voor een vrijblijvend advies

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info