+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistgenerator verrast criminelen

Inbrekers gaan de mist in

Mistgenerator verrast criminelen. In de nacht van 30 op 31 Juli 2019 deden inbrekers een poging tot inbraak bij het BP tankstation in Castricum. Het alarm ging af om 04:00 ‘s nachts, maar toen de politie arriveerde bleek niemand in het pand aanwezig. Wel was een ruit vernield en stond het hele pand vol met rook. Dit bleek afkomstig van een mistgenerator, geplaatst door ons, Mistbeveiliging B.V., de mistgenerator verrast criminelen tijdens deze inbraak.

De sleutelhouder heeft met de agenten de camerabeelden van dat moment teruggekeken. Op die camerabeelden was te zien hoe twee personen de ruit vernielden en daarna het pand binnen drongen. Zij waren duidelijk niet voorbereid op de aanwezigheid van een mistgenerator, die wij voorheen geïnstalleerd hebben. Zodra de mistgenerator activeerde, stond het pand binnen enkele seconden in een dikke mistwolk. Op de beelden is te zien dat de inbrekers genoodzaakt waren om het pand te verlaten. Zonder buit.

mistgenerator tankstation

Mistgenerator verrast criminelen

Belangrijk is het om te benadrukken hoe onmogelijk het is om nog iets te kunnen zien door de dikke mist van een mistgenerator. Daardoor kunnen dieven niet anders dan zo snel mogelijk hun weg naar de uitgang zoeken, voordat dit ook onmogelijk is geworden door de mistdikte. Het is niet ongebruikelijk dat inbrekers hun weg naar buiten niet meer kunnen vinden en vast komen te zitten in het pand. In dat geval is het een win-win situatie, want niet alleen blijven de bezittingen van onze klanten ongedeerd, maar ook kan de politie de daders direct arresteren. Mistgenerator verrast criminelen tijdens hun inbraak.

Ook interesse in een mistgenerator? Neem dan gerust contact met ons op. Dan duiken we samen in uw situatie om het perfecte beveiligingsplan op te stellen. Iedere beveiligingssituatie is immers uniek.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info