+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistbeveiliging; bij overvallen, inbraken en ramkraken

Mistbeveiliging biedt  bescherming bij overvallen, inbraken en ramkraken. Het maakt de winkel, het pand of de woning ongeschikt om in te breken en te overvallen. De plotselinge mist maakt dat wat van waarde is onzichtbaar en blokkeert de toegang.

Dankzij beveiliging met mist kunnen inbrekers of indringers hun slag niet slaan. Tegelijkertijd is de mistbeveiliging goedkoper dan bijvoorbeeld gelaagd glas en rolluiken. En ook is het mogelijk om de mistmachines gewoon mee te nemen naar een nieuw pand of andere locatie, om er daar opnieuw gebruik van te maken.  

Wat is mistbeveiliging?

Mistbeveiliging creëert binnen 10 seconden een dikke en ondoorzichtige mist in de ruimte. Het zicht is maximaal 30 centimeter, waardoor indringers en inbrekers onmogelijk dat wat van waarde is kunnen bereiken.

De mistgenerator spuit razendsnel grote hoeveelheden mist in de ruimte, die een tijdje blijft hangen. Dat is lang genoeg om de inbrekers of indringers af te schrikken, de waardevolle materialen in veiligheid te brengen of iemand in de kraag te grijpen.

Dus zoek je effectieve beveiliging tegen inbraak en vermissing van spullen? Dan is mistbeveiliging de perfecte oplossing, die je bovendien kunt koppelen aan een alarmsysteem. De mist wordt dan automatisch gegenereerd op het moment dat er een inbraakmelding wordt gedaan. 

Mistbeveiliging

Profiteer van 7 voordelen

De mistgenerator voor mistbeveiliging biedt 7 belangrijke voordelen:

  1. Voorkom overvallen en inbraken
  2. Automatische activatie 
  3. Bescherm waardevolle spullen
  4. Veilig voor spullen en stoffen
  5. Geen rolluiken of gelaagd glas nodig
  6. Plaatsing op iedere plek
  7. Makkelijk mee te verhuizen

1. Voorkom overvallen en inbraken

Gaat het mistalarm af? Inbrekers en indringers krijgen niet de kans om binnen te dringen. Bij een inbraak, ramkraak of een overval krijgen ze te maken met zeer dichte mist, waardoor ze geen hand voor ogen zien.

De mist maakt het onmogelijk om verder naar binnen te gaan. Bovendien hebben zij niet de mogelijkheid om waardevolle spullen te bereiken en die mee te nemen. Het enige dat inbrekers en indringers kunnen doen is omdraaien, waardoor het de ideale beveiliging is tegen overvallen.

2. Automatische activatie 

De mistmachine zal automatisch activeren op het moment dat het alarm afgaat. Dankzij de koppeling met het alarmsysteem is het niet nodig om het mistalarm handmatig te activeren. In plaats daarvan zorgt een alarmmelding ervoor dat de machine mist begint te spuiten.

Op die manier duurt het maximaal 10 seconden totdat de ruimte helemaal vol staat met mist. Het alarm er dan voor gezorgd dat inbrekers of indringers niets anders kunnen dan omdraaien en de poging als mislukt beschouwen. 

3. Bescherm waardevolle spullen

Mistbeveiliging is geschikt op een aantal verschillende manieren. Het is mogelijk om de ruimte te beveiligen, maar ook specifieke waardevolle spullen. Heb je bijvoorbeeld een loods met waardevolle spullen staan of gaat het om winkelvoorraad met een hoge waarde?

In beide gevallen komt een mistmachine voor beveiliging goed van pas. Door de mist tussen de inbrekers en de waardevolle spullen te laten spuiten is het niet mogelijk om die te bereiken. Dat voorkomt dat indringers het te pakken kunnen krijgen en ermee vandoor kunnen gaan. 

4. Veilig voor spullen en stoffen

Tegelijkertijd is de mistbeveiliging wel gewoon veilig voor spullen en stoffen. Het is rookbeveiliging met onschuldige mist. De mist daalt na verloop van tijd weer neer, zonder schade te veroorzaken bij spullen en stoffen. 

Het is voldoende om de mist te verwijderen met een stofdoek en om de grond te stofzuigen. Op die manier is de ruimte snel weer beschikbaar om te gebruiken, uiteraard nadat de inbrekers of indringers zijn vertrokken of zijn ingerekend. 

5. Geen rolluiken of gelaagd glas nodig

De kosten voor het inzetten van mistbeveiliging zijn relatief laag, omdat je hierdoor geen rolluiken of gelaagd glas meer nodig hebt. Het is niet nodig om de inbrekers of indringers buiten te houden, omdat ze binnen hun slag niet kunnen slaan. 

Bovendien voorkomt het mistalarm dat de rolluiken of het gelaagde glas geforceerd worden. Dat bespaart kosten voor het herstel. In plaats daarvan zal de mistgenerator z’n werk doen, iets dat ook de volgende keer weer mogelijk is als er een poging wordt gedaan. 

6. Plaatsing op iedere plek

Het is makkelijk om de mistbeveiliging te plaatsen, gewoon op een plek die daarvoor beschikbaar is. De machine is niet groot, waardoor de generator in principe overal kan staan. Heb je een kantoor, kleine winkel of loods die je wil beveiligen? Of thuis bepaalde spullen van veel waarde beschermen? Dat kan, en het is natuurlijk ook mogelijk om de generator op te laten hangen. Zo zorgen we ervoor dat hij de juiste en meest efficiënte plek krijgt. Of dat je gebruik kunt maken van meerdere machines, die samen zorgen voor de mistbeveiliging die je nodig hebt. 

7. Makkelijk mee te verhuizen

En besluit je een ander pand te betrekken? Anders dan bij rolluiken en gelaagd glas is het geen probleem om de mistbeveiliging gewoon mee te nemen. We kunnen de machine demonteren en klaar maken om te verplaatsen naar de nieuwe locatie. Daar kunnen we die natuurlijk weer installeren en opnieuw daarvoor de beste plek te kiezen. Zo zorgen we ervoor dat je het mistalarm gewoon mee kunt nemen, zodat het een duurzame investering in een veilige toekomst is.

Specialisten in mistbeveiliging

We zijn specialisten in mistbeveiliging en andere vormen van beveiliging. Dus denk je na over een alarmsysteem en wil je met name voorkomen dat er inbraken, overvallen en ramkraken kunnen plaatsvinden? Wij zorgen ervoor dat je de woning, winkel of een andere locatie goed kunt beveiligen. Dat kan bijvoorbeeld met de dichte mist, die snel in de ruimte gespoten wordt om inbrekers en indringers af te schrikken of makkelijker in te kunnen rekenen. Wil je meer weten over mistmachines, over de alarmsystemen die we koppelen en bijvoorbeeld de camerabeveiliging die we voor je kunnen installeren? Wij weten wat er belangrijk is om de winkel, het pand of de situatie bij je thuis zo goed mogelijk te beveiligen. Dat doen we met mist en op andere manieren, altijd op basis van de hoogste kwaliteit.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info