+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Inbrekers verrast door mistgenerator tankstation

Een mooi voorbeeld van hoe mistgeneratoren een overval kunnen voorkomen: twee mannen breken in bij een tankstation, maar een mistgenerator ontneemt hen alle kansen, de inbrekers waren verrast. Dit gebeurde in de nacht van woensdag 4 november 2020.

Bij een tankstation in Overijsselse Raalte verschijnen even na drie uur ’s nachts twee ongewenste gasten op het terrein. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe een auto aan komt rijden en vervolgens recht voor de ingang van het tankstation parkeert. Twee mannen stappen uit en breken in bij de winkel van het tankstation.

Inbrekers verrast

Wat zij waarschijnlijk niet weten, is dat dit tankstation is uitgerust met een mistgenerator. De mannen betreden de winkel, maar binnen een fractie van een seconde wordt er mist uitgestoten in de winkel. De mistgenerator hangt achter de kassa en dat is ook precies de plek waar de mannen naar onderweg lijken te zijn.

Inbrekers verrast

Zodra de mannen de winkel binnen stappen, wordt het alarmsysteem geactiveerd en daarmee ook de mistgenerator achter de kassa. De verdachten kunnen niet anders dan vluchten, aangezien al het zicht ontnomen wordt. Een van de verdachten gooit nog een deken richting de mistgenerator, maar tevergeefs: beide besluiten te vluchten.

Binnen enkele seconden na binnenkomst, stappen zij alweer in de auto om te vluchten.   

worden geopend door een van de mannen, waarna zij beide de winkel betreden. Te zien is dat er die bewuste avond geen producten zijn gestolen. Aannemelijk is dat de mannen voor de tabakswaren kwamen, die achter de kassa liggen. Door de directe uitstoot van mist, hadden zij geen schijn van kans om nog achter de kassa te komen en de tabakswaren te zoeken.

De politie is nog op zoek naar de verdachten.

Wilt u een demo aanvragen, om het resultaat van een mistgenerator in uw eigen winkel te zien? We komen graag bij u lang om advies te geven. Neem contact met ons op.

Bekijk hier de videobeelden:

Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op met ons.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info