+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

De beste beveiliging voor tankstations

U hoort het steeds vaker: inbraken bij tankstations. Dieven gaan voor een makkelijke en snelle buit en denken die te kunnen halen bij tankstations en nabijgelegen shops. Toch is het beveiligen van tankstations makkelijker dan u denkt. Met een aantal handige tips en de juiste beveiliging maken inbrekers geen schijn van kans meer. Lees snel verder hoe tankstations het beste beveiligd kunnen worden.

NOODZAkelijke buitenbeveiliging

Om inbrekers op afstand te houden bij tankstations zijn een aantal maatregelen mogelijk. Zo is het slim om te beginnen bij buitenbeveiliging. Dit is een preventieve maatregel. Zoals goede verlichting, omdat zichtbaarheid al een goede preventieve maatregel is. Buitencamera’s en -sirenes zijn ook op afstand goed zichtbaar, waardoor inbrekers op afstand gehouden worden. Tot slot is het slim om mistbeveiliging te laten installeren. Inbrekers denken wel twee keer na als ze een mistgenerator zien. En mochten ze een keer de fout maken toch hun slag te slaan, belet de mist ze van de buit. Wat een dief niet ziet, kan hij immers ook niet stelen.

Aparte ruimte voor GELD TELLEN

Het klinkt logisch. Opzichtig geld tellen zorgt voor meer inbraak. Toch gebeurt het nog vaak dat geld niet voorzichtig genoeg geteld wordt. De inrichting van de shop is hierbij van cruciaal belang. Een aparte ruimte om geld te tellen werkt al preventief. Dat wil zeggen, weg van de klanten en met de mogelijkheid om deze ruimte af te sluiten van binnenuit. Een camera in deze ruimte is ook geen overbodige luxe.

Check ZWAKKE PLEKKEN

Zwakke plekken zijn, zoals het woord al zegt, de makkelijkste ingang voor inbrekers. Denk aan een onbewaakte achteringang, een dakraam of simpelweg de voordeur die niet juist beveiligd is. Met de juiste beveiliging voorkomt u deze zwakke plekken. Er dient dan ook voldoende beveiligingsapparatuur geplaatst te worden. Daarnaast kunt u ook goedkopere of zelfs gratis maatregelen treffen. Zorg bijvoorbeeld dat er geen voorwerpen tegen de gevel geplaatst zijn waarmee overvallers eenvoudig op het dak kunnen klimmen of zich achter kunnen verschuilen om een medewerker te overvallen. Bovendien moet u kassamedewerkers de kans geven om een panieksignaal naar de meldkamer te sturen in het geval van verdachte activiteit. Hang daarom diverse paniekknoppen op uit veiligheid.

CASHLoos systeem

Een dief kan niets stelen, als er geen buit is. Het klinkt simpel, toch valt hier veel winst te behalen. Beperk geld in de kassa tot een minimum en laat zoveel mogelijk cashless betalen. Dit kan handmatig, maar het is veiliger om geld per buizenpost te laten afvoeren, die direct naar de kluis loopt. Het is goed om te weten dat overvallers altijd zoeken naar de makkelijkste buit. Daarom is het veilig opbergen van cash essentieel. Richt de koffiehoek in met een afstortkluis. Ook zo wordt geld veilig opgeborgen.

mistbeveiliging

CONTACTLOOS betalen

Inbrekers zien vaak aan de buitenkant van een tankstation al of er iets te halen valt. Dat komt omdat moderne en innovatieve technologie al aan de buitenkant begint. Veel tankstations hebben namelijk nog een stofzuiger of banden oppompsysteem voor de deur, waar muntgeld in kan. Zodra een inbreker ziet dat hier met geld betaald moet worden en dit nog niet contactloos is, weten zij dat er waarschijnlijk veel losgeld in de kassa zit.

PERSONEEL maatregelen

Als het op veiligheid van uw personeel aankomt, is preventie het absolute sleutelwoord. Dit uit zich niet alleen in de aanschaf van beveiligingsmateriaal, maar ook in het preventief trainen van uw personeel. Mocht het zover komen, dan is het belangrijk dat uw personeel weet hoe zij moeten reageren. Het personeel dient zich altijd te houden aan het RAAK-principe: Rustig blijven, Accepteer de situatie (de overvaller is baas), Afgeven van goederen of gelden, Kijken naar de overvaller (om daarna een goed signalement te geven aan de politie). Men kan zijn personeel hiermee vertrouwd laten worden door zo’n overval te simuleren. Er zijn veel bedrijven gespecialiseerd in het geven van dergelijke trainingen.

sluitingsbegeleiding

In Nederland is een vorm van sluitingsbegeleiding verplicht. Dit gebeurde vroeger met aanwezigheid van een bewakingsagent ter plaatse. Tegenwoordig kan dit op afstand, dit is efficiënter en kost de ondernemer minder geld. Het is eenvoudig – zodra een medewerker gaat afsluiten, geeft hij of zij dit aan bij de meldkamer. Deze schakelt een live verbinding in en kijkt live mee met het afsluiten van de winkel.  Als hij geen verdachte zaken opmerkt, belt hij de stationmedewerker(s) op en laat deze de shop afsluiten.

De operator zal mee blijven kijken en pas als de medewerker(s) veilig buiten staat, wordt de verbinding uitgeschakeld. Dit is de meest innovatieve en veiligste manier van sluitingsbeveiliging van een tankstation. Hiermee wordt iedere manier van mobiele interventie uitgesloten, wat weer scheelt in de kosten. De overvallen van het afgelopen jaar in België waarbij een medewerker bij sluiting werd gegijzeld toont aan dat de nood voor zo’n sluitingsbegeleiding hoog is. 

CONTROLEREN op afstand

Inmiddels is het mogelijk om inbraakcentrales en camerasystemen van afstand te besturen en bekijken. Hierdoor kunnen klanten, maar ook de meldkamer op afstand beelden bekijken. Ook de komst van mistbeveiliging helpt het om op afstand inbraak te reguleren. Inbrekers worden afgeschrikt en zien niets meer, waardoor zij met lege handen moeten vluchten. 

Tijdig inbrekers opmerken

Naast menselijke interventie en oplettendheid, worden ook camera’s steeds slimmer. En daar profiteren we van, want camera’s kunnen tegenwoordig veel meer dan enkel opnames maken. Een intelligent systeem kan opnames maken en analyses uitvoeren. Op dit moment lopen zelfs testen die het gedrag van mensen kunnen analyseren. Dit zorgt ervoor dat iemand met slechte bedoelingen binnenkort zelfs door een camera in de ruimte opgemerkt kan worden vanwege verdacht gedrag, waardoor op tijd ingegrepen kan worden.

Detectie van objecten

De retailsector profiteert gigantisch van steeds geavanceerdere technologie. Zo maakt Amazon-Go gebruik van objectdetectie. Dit gaat gepaard met diverse technologieen en algoritmes, waardoor verkoopprocessen in de winkel worden geautomatiseerd. Deze technologie maakt het ook mogelijk om diefstal te registreren, voordat een inbreker de winkel heeft verlaten. Zo kunnen winkeleigenaren of beveiligingsmensen op tijd ingrijpen. De objectdetectie kan de verwijning van een object (bijvoorbeeld een pakje koeken) namelijk precies detecteren. In combinatie met mistbeveiliging is dit type beveiliging opgewassen tegen iedere soort inbraak.

INVESTERING IN JUISTE APPARATUUR

Hoewel beveiliging een investering is, weegt het zeker op tegen de kosten van inbraak. Het is afhankelijk van het aantal camera’s en modules hoe hoog de investering wordt, maar hou rekening met een investering van € 5.000 tot € 20.000 euro. Ter referentie: één inbraak kan al tot € 10.000 schade veroorzaken. Dan lijkt de investering van beveiliging plots mee te vallen. In ieder project wordt uiteraard nauwkeurig gekeken naar de benodigde beveiliging voor de shop. Elke situatie is immers uniek en vraagt om een individuele aanpak.

Benieuwd wat een beveiligingsplan bij u gaat kosten? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info