+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistgenerator schakelt gewapende overvaller uit

Het was een teleurstellende avond voor de inbreker die het voorzien had op het BP-tankstation aan de Vrijheidsstraat in Elburg. Waar hij dacht een makkelijke buit te scoren, kwam hij daar algauw bedrogen uit. De mistgenerator schakelt gewapende overvaller uit. Na een verwoede poging binnen te dringen en medewerker Henri Haze (50) te overmeesteren met een mes, gebeurde er iets onverwachts. Henri activeerde onze mistgenerator met slechts één druk op de knop. Gelukkig voor Henri hadden wij het tankstation eerder beveiligd met een van onze effectieve mistgeneratoren. De mistgenerator maakte direct een einde aan de overval en de inbreker droop af. Henri en de inhoud van de kassa bleven ongedeerd dankzij het effectief optreden van de mistgenerator.

mistbeveiliging

Onze mistgenerator voorkomt overval

Medewerker Henri legt uit hoe de overval in zijn werk ging. “Om kwart voor zeven kreeg ik een telefoontje”, vertelt hij. De overvaller stelde een merkwaardige vraag: “Is de schuur los?” Henri vervolgt: “Daar dacht ik toen niets van, hoewel het een rare vraag was.” Tien minuten later dringt een gemaskerde man de winkel binnen. “Hij zei: ‘Ik wil geld en de sleutel.’ Ik zeg: ‘Je krijgt van mij niks’.’’Daarop drukte Henri direct op de knop om de mistgenerator te activeren. Deze begon direct met het uitstoten van een dikke mistwolk.

Het doel hiervan is de inbreker het zicht te ontnemen – wat een dief niet ziet, kan hij immers ook niet stelen. De overvaller zag geen hand voor ogen meer en nam de benen. Henri bleef dankzij de mistgenerator ongedeerd achter, evenals de inhoud van de kassa. Wel zo fijn! Zo snel gaat het, de medewerker activeert het alarm en de mistgenerator schakelt gewapende overvaller uit.

Hieronder ziet u een uitstekend voorbeeld van hoe een mistgenerator een overval kan verhinderen. Met slechts één druk op de knop ontneemt u de overvallers het zicht, waardoor zij zich genoodzaakt zien om te vluchten. Met lege handen!

Wilt u meer informatie over mistbeveiliging? Of heeft u een andere vraag over beveiliging? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee. Wij weten als geen ander dat beveiliging maatwerk is en iedere situatie vraagt om een unieke aanpak. Dat is ons vak en wij assisteren u graag in deze belangrijke keuze.

 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info