+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistgenerator verhindert brute overval op juwelier

Het was flink schrikken voor dit juweliersechtpaar uit Waalwijk. Op zaterdagavond om 22.00 werden zij op brute wijze overmeesterd door twee gemaskerde mannen. Ze werden mishandeld en vastgebonden in hun woning, waarna de overvallers in de aangrenzende juwelierszaak op de begane grond buit probeerden te maken. Zodra één van hen zijn hand in de etalage stak om wat sieraden te grijpen, werd het alarmsysteem van de winkel geactiveerd. Gelukkig had het echtpaar een mistgenerator laten installeren, want deze zette de ruimte direct in een dikke mistwolk. De overvallers namen direct hun verlies en dropen met lege handen af. Het echtpaar vastgebonden en verschrikt achterlatend. Mistgenerator verhindert brute overval hierdoor.

Juweliersechtpaar

Al sinds 1987 staat de man van het echtpaar in de juwelierszaak. Toen hij zijn vrouw in 1991 liet kennen, besloten ze hun gezamelijke passie voor sieraden en klokken maken samen door te zetten. Ze maken zelf unieke sieraden, die ze vanuit hun winkel in de Grote Straat in Waalwijk verkopen.  “Het blijft een mooi vak, want vaak brengen ze iets dat kapot is. En als je dan bij afgifte die blije gezichten ziet, dat doet wel wat.”

Mistgenerator verhindert brute overval

Op de avond van 2 november veranderde alles voor het echtpaar. Ze hadden die dag samen in de winkel gestaan en zaten na te praten in hun woning boven de winkel. Totdat ze werden afgeleid door een bonkend geluid. Zodra de vrouw ging kijken, keek ze in het gezicht van twee gewapende mannen met een clownsmasker. Van schrik deinsde ze terug, maar het was al te laat. Ze ontving een aantal rake klappen, voordat de overvallers het huis binnendrongen en ook de man mishandelden. Daarna bonden ze het echtpaar vast en begaven zich richting de winkel op de begane grond.

Zodra ze in de winkel waren, begonnen de overvallers direct met de etalages vol juwelen leeghalen. Daar werd echt een stokje voor gestoken door de geïnstalleerde mistgenerator. Zodra één etalage opengetrokken werd, activeerde het alarm en stootte de mistgenerator een dikke mistwolk uit. Hierdoor stond de winkel binnen een mum van tijd in een dikke mistwolk. De overvallers wisten al snel dat ze hadden verloren en vluchtten direct. Verdere schade aan de winkel en oplopende kosten van gestolen juwelen werden voorkomen door de mistgenerator.

mistgenerator

Een mistgenerator in uw winkel?

Ook een mistgenerator installeren in uw winkel? De mistgenerator verhindert (brute) overval. Bij een overval bent u er zeker van dat uw bezittingen ongedeerd blijven. Overvallers weten immers dat zelfs de meest doorgewinterde criminelen het niet winnen van een mistgenerator. Wat een dief niet ziet, kan hij immers ook niet stelen. Benieuwd wat een mistgenerator voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Beveiliging is maatwerk en iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Daarom stellen wij altijd eerst een beveiligingsplan op maat op en adviseren wij welke beveiliging het beste bij uw situatie past. Neem contact op voor meer informatie.

 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info