+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Opticiens kiezen steeds vaker voor mistgeneratoren

Opticiens steeds vaker doelwit ramkraak

Steeds vaker kiezen ondernemens voor mistgeneratoren om hun bedrijfspand te beveiligen. Met de enorme toename van inbraken bij opticiens, stappen ook zij steeds vaker over op mist. Zo ook opticien Reyer Lafaber in Leidsche Rijn Centrum. En dat bleek in de nacht van 29 op 30 juli 2019 een uitstekende keuze, toen er een poging tot inbraak plaatsvond in zijn winkel.

Met enkel een gebroken ruit is eigenaar Liezel Lafaber nog goed weggekomen: “Ze hebben een paar keer geslagen, maar dat is niet gelukt. Het is veiligheidsglas, dus dat versplintert en dan kom je er niet doorheen.” Uiteindelijk belden buurtbewoners de politie toen zij wakker werden van de herrie. 

mistgeneratoren opticien

Elfde ramkraak sinds 2016

Steeds vaker zijn opticiens het doelwit van criminelen, die een snelle buit voorzien. Sinds 2016 is dit al de elfde ramkraak in de regio Utrecht. In Utrecht Leidsche Rijn Centrum is het sinds de opening in mei 2018 zelfs al de derde poging tot inbraak. Eerder waren er twee ramkraken bij ICI Paris.

Gelukkig voorzag eigenaar Liezel Lafaber dit onheil en liet mistgenratoren door ons in zijn winkel installeren. Zodra het alarm afgaat door ongewenste activiteit, zetten deze mistgeneratoren de ruimte binnen enkele seconden in een dikke mistwolk. Lafaber: “Dan zie je geen hand voor ogen. We hebben dus goede veiligheidsmaatregelen, maar het is jammer dat het nodig is. Het is ook veel rompslomp met de verzekering en dergelijken, het zou een stuk fijner zijn als mensen van andermans spullen afblijven.” 

Hoewel dat zeker een stuk fijner zou zijn, voorziet Bas de Nes van Nederlandse Unie Van Optiekbedrijven (NUVO) toch dat opticiens in de toekomst nog meer maatregelen moeten treffen als het om beveiliging gaat. Het wordt steeds lastiger om inbrekers buiten de deur te houden. Naast mistgeneratoren, is het dan ook raadzaam voor winkeliers om paaltjes voor de winkelruit te plaatsen. Zo kunnen ramkraken met auto’s verhinderd worden.

Ook interesse in mistgeneratoren voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Beveiliging is maatwerk en iedere situatie is uniek. Wij zullen dan ook een beveiligingsplan op maat opstellen dat aan uw wensen voldoet. 

Bron: AD

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info