+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistgeneratoren gaan af in supermarkt

Eind augustus stond een supermarkt in Lent, onderdeel van de gemeente Nijmegen, vol rook van mistgeneratoren. De generator werd geactiveerd nadat het alarm was afgegaan. Vals alarm, weliswaar, omdat er nog een medewerker aanwezig was terwijl de leidinggevende het alarm al had ingeschakeld.

mistgeneratoren supermarkt
Beeld: Jeffrey Slendebroek /Persbureau Heitink

Onderdeel van de gemeente Nijmegen, vol rook van mistgeneratoren. De generator werd geactiveerd nadat het alarm was afgegaan. Vals alarm, weliswaar, omdat er nog een medewerker aanwezig was terwijl de leidinggevende het alarm al had ingeschakeld.

Brandweer en politie waren ter plaatse, omdat er in eerste instantie werd gedacht dat de dichte mist met een brand te maken had. Na 45 minuten trok de rook uit de mistgeneratoren weer weg en was de winkel weer zichtbaar.

In februari 2020 was er een inbraak in dezelfde supermarkt die het nieuws haalde. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht bracht beelden naar buiten van de inbraak, waarbij drie mannen de glazen deur kapot maken met een grote steen. Vervolgens springen ze over balie en nemen zo veel mogelijk pakjes sigaretten mee in grote tassen. Uiteindelijk gaan de inbrekers ervandoor in een auto. Opsporing Verzocht stelt dat de mannen meer dan duizend pakjes sigaretten buit hebben gemaakt, met een waarde van zo’n €8000.

Het duurde deze avond echter langer voordat het alarm afging en daarmee de mistgeneratoren geactiveerd werden.

Afgelopen augustus ging het alarm echter direct af bij beweging van een medewerker en daarmee werden ook de mistgeneratoren geactiveerd. Was de mistmachine bij deze inbraak eerder geactiveerd, dan hadden de inbrekers waarschijnlijk minder buit gemaakt of waren ze niet eens naar binnen gegaan.

Meer informatie over mistgeneratoren of wil je advies voor jouw situatie? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info