+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Nederlanders beveiligen zich slecht tegen inbraak

We begrijpen dat niet elke Nederlander een mistgenerator in z’n woning hangt. Toch schrikken we van de cijfers die online verzekeraar Allianz Direct (voorheen AllSecur) publiceert. Feit blijft: Nederlanders beveiligen zich slecht tegen inbraak.

Allianz Direct heeft namelijk een onderzoek gepubliceerd over hoe Nederlanders hun woning beveiligen. Zo’n 1000 mensen werkten mee aan het onderzoek.

Een paar opvallende cijfers:

  • 38% laat ramen in de woning weleens openstaan
  • Slechts 13% van de ondervraagden heeft een elektronisch alarmsysteem. Hiervan voelt 92% zich daardoor veilig thuis.

De personen die meewerkten aan het onderzoek hebben een inboedelverzekering, een opstalverzekering en of een aansprakelijkheidsverzekering. Zo’n verzekering kan schade, diefstal of inbraak dekken. Maar liever voorkomen we natuurlijk dat er überhaupt wordt ingebroken, toch?

Toch zijn er weinig mensen die kiezen voor een elektronisch alarmsysteem. Wel zegt ongeveer de helft waarde te hechten aan beveiligingsapparatuur. Zo’n 12% kiest ervoor om gebruik te maken van beveiligingscamera’s.

Alarmsysteem

Degenen die wel gebruikmaken van een alarmsysteem, maakt hier ook veel gebruik van. Wanneer zij meerdere dagen weg zijn van huis, schakelt 88% van de personen hun alarmsysteem in. Ongeveer 75% van de mensen schakelt hun alarmsysteem ook in als zij alleen overdag weg zijn van huis. Een derde zegt alerter te zijn op inbraakgevaar in de winter, wanneer het donker is op straat. Van alle mensen neemt 36% in de winter namelijk extra beveiligingsmaatregelen.

Wat betreft de sloten van de woning: 86% van de respondenten geeft aan alle deuren en sloten te controleren voordat zij gaan slapen. Vooral 65-plussers kijken hier goed naar, namelijk 92%. De jongere generatie lijkt zich iets minder druk te maken. Van hen checkt 78% of de deur op slot zit voor zij gaan slapen.

Beveilig uw woning preventief

U leest het natuurlijk vaker in onze artikelen, maar wij zijn groot voorstander van het preventief beveiligen van een woning. U kunt natuurlijk verzekerd zijn tegen diefstal, maar uw (waardevolle) spullen krijgt u hier niet mee terug en een inbreker kan de nodige schade aan uw woning aanrichten. Ook Ron Adams van Allianz Direct benadrukt nog maar eens hoe belangrijk preventieve maatregelen zijn:

“Ondanks het feit dat er landelijke campagnes worden gevoerd om inbraak te voorkomen, blijkt dat nog steeds veel Nederlanders deuren en ramen open laat staan. Dit verbaast ons; inbraakpreventie is juist enorm belangrijk. Als je goede beveiligingsmaatregelen neemt, is het makkelijker om bij de verzekeraar aan te tonen dat er, ondanks inbraakpreventie, bij je is ingebroken. Onze Inboedel- en Opstalverzekering verzekeren je een uitbetaling bij schade tijdens een poging tot inbraak, schade bij een inbraak of in het geval van gestolen spullen.”

Mistgenerator als preventieve maatregel

Natuurlijk heeft niet iedereen een mistgenerator in zijn woning hangen, maar één ding is zeker: een mistgenerator kan een hoop ellende voorkomen. Niet alleen heeft de generator een preventieve werking (u kunt natuurlijk ook werken met stickers om aan te geven dat uw woning beveiligd is). Wanneer u een mistgenerator koppelt aan een alarmsysteem, zal de generator geactiveerd worden wanneer het alarm afgaat. Onze overtuiging? Wat je niet kunt zien, kun je ook niet stelen. Bij activatie van een mistgenerator heeft een inbreker nog maar één optie: vluchten. Zo voorkomt u dat spullen met grote (emotionele) waarde worden gestolen.

Wilt u meer weten over de werking van een mistgenerator? Neem contact met ons op. We geven graag advies over uw situatie.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info