+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistgenerator voorkomt overval

Mistgenerator voorkomt overval, medewerkers drukt op een knop. Door de aanwezigheid van een mistgenerator in een BP-tankstation in Elburg, Gelderland is een overval voorkomen. De medewerker van het tankstation wist de mistgenerator met de hand te activeren, waarna de overvaller is gevlucht.

In de vroege ochtend van 17 april 2020 ontvangt een medewerker Henri (50) een vreemd telefoontje. Hij gaat verder met zijn werk, omdat het tankstation om zeven uur in de ochtend de deuren al opent. Iets voor zeven uur staat er echter plots een man met een mes in de winkel. De medewerker vertelt aan De Stentor dat de overvaller om geld en sleutels vraagt. Moedig als de medewerker is, reageert hij: “Je krijgt niks van mij.”

Bandit mistgenerator

Het tankstation is voorzien van een Mistgenerator van Bandit, die met de hand geactiveerd kan worden. “Dat kan met één druk op de knop,” vertelt de medewerker. Wanneer de mistgenerator geactiveerd wordt, staat de winkel binnen enkele seconden vol met dichte, witte mist. Vervolgens heeft de overvaller geen zicht meer (maximaal dertig centimeter). De overvaller besluit deze ochtend dan ook te vluchten van het tankstation, waardoor de overval voorkomen is.

Even later komt de melding die ochtend binnen bij de politie. Vervolgens wordt er een zoekactie gestart naar de verdachte en met behulp van burgernet wordt een signalement gedeeld met omwonenden.

Het was helaas niet de eerste keer dat dit tankstation te maken kreeg met criminelen. Vier keer eerder werd er ingebroken. Nog nooit eerder werd er een overval gepleegd. Dankzij de mistgenerator kon de medewerker zichzelf in veiligheid brengen én besloot de overvaller zich uit de voeten te maken.

Wilt u ook uw bedrijfspand beveiligen met een mistgenerator? We leggen graag uit hoe onze mistmachines werken. Deze zijn te koppelen aan een bestaand alarmsysteem, of door middel van een knop te activeren. Neem contact met ons op voor advies of meer informatie.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info