+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Nederlanders nauwelijks preventief beveiligd

Nederlanders nauwelijks preventief beveiliging tegen inbraak. Een mistgenerator in uw woning klinkt in eerste instantie misschien overdreven, maar zo’n generator voorkomt een hoop ellende wanneer er ingebroken wordt in uw woning. En uit nieuw onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander maar wat slecht is beveiligd tegen inbraak.

Online verzekeraar Allianz Direct heeft namelijk onderzoek gedaan onder meer dan duizend respondenten. Slechts 13% van hen heeft een elektronisch alarmsysteem ter beveiliging van hun woning. Daar tegenover laat maar liefst 38% van de ondervraagden weleens ramen openstaan.

Wij zijn ervan overtuigd dat u beter uw woning preventief kunt beveiligen tegen het werk van inbrekers, dan dat u uzelf ertegen verzekert. Alle ondervraagden zijn verzekerd door middel van een inboedelverzekering, een opstalverzekering en/of een aansprakelijkheidsverzekering. Preventieve maatregelen tegen inbraak lijken dan ook een minder grote prioriteit te zijn. En dat terwijl u spullen met grote emotionele waarde niet terugkrijgt met een verzekering.

Preventieve beveiliging voor uw woning: alarmsystemen, camera beveiliging en mistgeneratoren

Wij zijn natuurlijk dag in, dag uit bezig met het beveiligen van woningen en bedrijfspanden. En we proberen het elke keer weer te benadrukken: preventieve maatregelen zijn ontzettend belangrijk voor een goede beveiliging van uw pand.

Waar moet u aan denken bij preventieve manieren van beveiligen? Natuurlijk hebben beveiligingscamera’s een afschrikkend effect op inbrekers. Ook een alarmsysteem (door middel van een sticker) heeft een preventieve werking, net als een mistgenerator. Zeker als het aankomt op spullen met grote (emotionele waarde) kan een mistgenerator een belangrijke rol spelen.

Mistgeneratoren kunnen namelijk aangesloten worden op een bestaand alarmsysteem. Wanneer het alarm geactiveerd wordt, gaat ook de mistgenerator af. Het resultaat? De ruimte staat binnen no-time vol met dichte mist en een inbreker kan alleen nog maar vluchten. Wat een inbreker niet ziet, kan ook niet gestolen worden.

Allianz Direct benoemt hoe belangrijk preventieve beveiliging van uw woning is:

“Ondanks het feit dat er landelijke campagnes worden gevoerd om inbraak te voorkomen, blijkt dat nog steeds veel Nederlanders deuren en ramen open laat staan. Dit verbaast ons; inbraakpreventie is juist enorm belangrijk. Als je goede beveiligingsmaatregelen neemt, is het makkelijker om bij de verzekeraar aan te tonen dat er, ondanks inbraakpreventie, bij je is ingebroken. Onze Inboedel- en Opstalverzekering verzekeren je een uitbetaling bij schade tijdens een poging tot inbraak, schade bij een inbraak of in het geval van gestolen spullen.”

Wilt u advies over het beveiligen van een pand of meer weten over mistgeneratoren? We denken graag met u mee. Neem contact met ons op.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info