+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistmachine en alarmsysteem in bedrijfsverzamelgebouw

Regelmatig wordt contact met ons opgenomen door iemand met een beveiligingsprobleem. Zo ook nu, door een eigenaar van een pand in Amsterdam Oost, waarin hij 38 separate bedrijfsunits verhuurt. Een aantal personen met verkeerde intenties waren op tijdens openingstijden van het kantoorpand via de publieke ruimte het pand binnengedrongen. De kantoren waar nog gewerkt werd hadden niks door, maar bij veel andere bedrijven werden laptops en klantgegevens gestolen. Ter oplossing van dit probleem hebben wij een alarmsysteem en een mistmachine in het pand geïnstalleerd.

DE OPLOSSING

1. ALARMSYSTEEM

In eerste instantie hebben we het oude alarmsysteem, dat nog via de analoge telefoonlijn naar de meldkamer liep, vervangen. Dit alarmsysteem hebben we een upgrade gegeven met behoud van de oude detectoren. Het voordeel hiervan was dat de ondernemer niet in één keer een groot bedrag hoefde te betalen.

Het nieuwe alarmsysteem zoekt verbinding via het internet. Met als voordeel dat de jaarlijkse kosten enorm afnemen. Bovendien kunnen we op afstand via een beveiligde omgeving aanpassingen doen aan het alarmsysteem zonder op locatie aanwezig te hoeven zijn. Sterker nog, we kunnen op afstand een mistmachine aansturen bij inbraak. Dit drukt tevens de kosten voor arbeid en voorrijkosten bij eventuele aanpassingen.

Verder hebben we het bedrijf alarmtechnisch in 38 units gesplitst. Dit betekent dat een ondernemer zijn eigen alarmsysteem via een tag lokaal kan bedienen. In dat geval is zijn bedrijfsunit bewaakt, terwijl in de rest van het gebouw nog gewerkt kan worden. Indien een crimineel het voorzien heeft op deze unit, zal de meldkamer direct melding krijgen.

De aansluiting van dit alarmsysteem heeft een aantal voordelen. Niet alleen heeft de eigenaar van het pand één aansluiting op de meldkamer met jaarlijkse kosten, ook kunnen de separate huurders hierop voor een minimaal tarief meeliften. Zij hoeven niet zelf te investeren in een alarmsysteem en jaarlijkse meldkamer kosten.

Tevens kunnen huurders aan hun verzekeraar melden dat ze aangesloten zijn op een meldkamer, waardoor ze hun inboedelwaarde sneller vergoed krijgen.

2. MISTMACHINE

Toch zijn alarmsystemen enkel voor het detecteren van een crimineel. Daarom raden wij aan om naast een alarmsysteem, ook een mistmachine te integreren. Zodra het alarmsysteem afgaat, begint een mistmachine met het uitstoten van een dikke mistwolk. Op die manier worden inbrekers afgeschrikt en blijven bezittingen ongedeerd.

De keuze voor de aanschaf van een mistmachine ligt echter geheel bij de huurder van een bedrijfsunit. Naast het feit dat een mistmachine een effectieve beveiliging biedt, is er nog een bijkomend voordeel. Met een mistmachine kan verzekerde inboedelwaarde namelijk nog verder oplopen. Zo hoeft de eigenaar niet te investeren in overige beveiliging zoals bijvoorbeeld een rolluik.

Heeft u vragen over de mogelijkheid van een alarmsysteem (eventueel) in combinatie met een mistmachine? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info