+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistmachine voor geldautomaten in Supermarkten

Steeds vaker zijn geldautomaten het doelwit van inbrekers. Niet alleen is het een snelle kraak, ook kan de gemiddelde buit per automaat oplopen tot wel 100.000 euro. Bovendien heeft de crimineel direct cash in handen. Kortom, het is een zeer aantrekkelijke kraak voor de gemiddelde crimineel. De installatie van een mistmachine kan de oplossing bieden. Een mistmachine voorkomt een plofkraak en houdt inbrekers op afstand. 

HET PROBLEEM

Naast het groeiende aantal plofkraken op geldautomaten, is er nog een bijkomend probleem. Om een geldautomaat te kraken wordt namelijk gigantische nevenschade veroorzaakt. Zo ook aan de winkelpanden waarin geldautomaten zich vaak bevinden. In sommige gevallen resulteert een dergelijke plofkraak zelfs in brand, waarbij de schade aan het winkelpand niet meer te overzien is voor de verzekeraar en winkelier.

Bovendien brengt de kraak ook het veiligheidsgevoel, de bedrijfsvoering en het imago van het bedrijf schade toe. U kunt zich vast wel voorstellen wat een aantal weken met een gesloten winkel voor een ondernemer kan betekenen.

Eerder werd al geprobeerd de aanvallen af te wenden door een sterkere kluis, maar dit bleek niet voldoende. Ook toen wisten criminelen met voldoende explosieven gewoon bij de buit te komen.

DE OPLOSSING

Daarom heeft de grootste verzekeraar van Nederland voor supermarkten ons gevraagd om mee te denken aan een verdedigingsstrategie. De filialen waren al uitgerust met een alarmsysteem, maar die detecteert enkel dat er een inbraak gaande is. Eer de politie ter plekke is, is het kwaad al geschied.

De enige manier om een crimineel te stoppen, is door hem zijn werk onmogelijk te maken. De oplossing: een mistmachine. Wij hebben onze grootste mistmachine, de Mistmachine Grande, aan het bestaande alarmsysteem gekoppeld. Zodra het alarm nu afgaat, wordt de mistmachine direct geactiveerd en begint een dikke mistwolk uit te stoten, waardoor de inbreker geen hand meer voor ogen ziet en de inbraak wel moet staken.

EXTRA SUBSIDIE VANUIT DE VERZEKERAAR

Vanwege de enorme schade die bij een dergelijke inbraak komt kijken, is het ook in het belang van de verzekeraar om dit probleem een halt toe te roepen. Net als wij geloofde ook de verzekeraar sterk in mistbeveiliging. Als blijk daarvan besloot de verzekeraar de ondernemer zelf 1.500 euro extra subsidie te verlenen bij aanschaf van een Cobra Grande mistgenerator.

Het goede nieuws? Sinds de installatie van de Cobra Grande mistmachine zijn er geen aanvallen meer geweest.

Er bestaan meer van dergelijke trajecten met verzekeraars. Bent u benieuwd naar meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info